Збори пасічників у Сторожинці

буковинський бджоляр
Виступ Голови АВБП "Буковинський БДЖОЛЯР"

Після Великодніх свят в місті Сторожинець відбулися збори спілки пасічників району. Серед запрошених були також представники місцевого аграрного сектору, голова ветеринарної служби району та керівництво Асоціації виробників бджолиних продуктів "Буковинський БДЖОЛЯР".  

Голова спілки пасічників Сторожинецького району - Рибак Іван Георгійович зосередив увагу на питаннях діяльності пасічників Сторожинеччини в минулому році та плани на майбутнє.

Також на зборах були обговорені інші питання, зокрема ціни на бджолопакети та терміни їх реалізації. Посилаючись на погодні умови та холодну весну, пасічники Сторожинеччини спроможні буду реалізувати бджіл не раніше 5-10 травня 2015 року.

Також пасічники піднімали  питання щодо диспаритету цін на цукор та бджолопродукцію, складність процедури отримання ветеринарних документів на пасіку, присутність неякісних препаратів для боротьби з кліщем Варроа (Біпін), обробіток садів хімічними препаратами із порушенням вимог до їх використання, що спричиняє масову загибель бджіл.  

Під час зборів було проведено анкетування пасічників щодо стану перезимівлі бджолосімей у 2014 – 2015 рр.

Write a comment

Comments: 0

Громадська організація "Асоціація виробників продукції бджільництва "Буковинський БДЖОЛЯР"

вул.Вірменська, 34 | м.Чернівці, 58000

+38(050)968-66-51

+38(095)526-53-43

+38(096)036-34-02

email: bzholyar.buk@gmail.com

Новини асоціації

Ваш e-mail: *
Ваше им'я: *
Ваш телефон: